Adres: Rijksweg 141, Hoogersmilde, 9423PA  KvK nummer: 40411683 E-mail: vedanta.nederland@gmail.com  Telepoon: (0031) 0592-865283

 

Over Ons

     Ramakrishna Vedanta Vereniging Nederland is een geregistreerde charitatieve instelling. Het is een tak van de wereldwijde Ramakrishna Math en Ramakrishna Missie, waarvan het hoofdkwartier gezeteld is in Belur Math (in het Howrah district), dichtbij Calcutta in India. De Ramakrishna Math en Ramakrishna Missie zijn geliëerde instellingen, geïnspireerd door Sri Ramakrishna en Heilige Moeder(Holy Mother) Sri Sarada Devi, opgericht door Swami Vivekananda, en gerund door monniken (sannyasins). De geliëerde instellingen runnen 210 centra wereldwijd, met talrijke ziekenhuizen, hogescholen, scholen etc, en verrichten immense sociale welzijns activiteiten. De monniken ondergaan jarenlang een grondige training om talrijke activiteiten te verrichten ten behoeve van hun eigen spiritualiteit als wel voor het welzijn van de wereld.

  Het doel van de monniken is God-realisatie.  Al het werk wordt gedaan als dienst aan God in de mens.  De monniken vereren en bidden, mediteren en werken, studeren en maken onderscheid tussen het Werkelijke en het onwerkelijke . Ze respecteren alle religies, als verschillende wegen naar dezelfde God. De monniken vereren en bidden, mediteren en werken, studeren en maken onderscheid tussen het Werkelijke en het onwerkelijke . Ze respecteren alle religies, als verschillende wegen naar dezelfde God.
 Voor gedetailleerde informatie over de Ramakrishna Monniken Orde, bezoekt u alstublieft www.belurmath.org.   Al het werk is verering en alle levende wezens zijn manifestaties van God. 

 

Swami Sunirmalananda

Over de Centrum

 De Ramakrishna Vedanta Vereniging van Nederland begon in Amsterdam op 18 Februari 1986, ter gelegenheid van de viering van de 150e geboortedag van Sri Ramakrishna. [zie geschiedenispagina hier. Het werd aangesloten bij de Ramakrishna Orde in 1990. Een monnik van de Ramakrishna Orde is hier ingezeten als president en spiritueel leider. Hij verricht diverse activiteiten ten behoeve van het welzijn van alle onderdelen van de samenleving, ongeacht ras, nationaliteit, religie of cultuur. Omdat Vedanta voor iedereen is.

Wie zijn wij?

 Onze filosofie is Vedanta—hetgeen Universaliteit betekent. Wij respecteren alle geloven en alle religies. We beschouwen iedereen als God’s kinderen of als manifestaties van God en dienen hen. Onze levens van dienstbaarheid zijn gewijd aan het algeheel welzijn—fysiek, moreel, mentaal en spiritueel –van eenieder. Ons doel is om God te bereiken of het Zelf te realiseren d.m.v onzelfzuchtige dienstverlening, meditatie, gebed, onderscheid maken tussen het werkelijke en het onwerkelijke, etc.

 

OUR TEAM

Swami Sunirmalananda

(a monk of the Ramakrishna Order of India)

President

Dhr Corné van Nijhuis

 Adviseur

Mev Mary Saaleman

Vice President

Dhr Chittabrata Saha

Secretaris

Dhr Vishambhar Nath Pandey

Penningsmeester

Dhr Hugo van Doorn

Lid

Dhr Pramit Chaudhuri

Lid

Mev Suchismita Deb

Lid

 Wat doen wij?

 In ons centrum mediteren, vereren, bidden, zingen mantra's en zingen wij. Wij hebben regelmatig lessen over Indiase Geschriften , geven lezingen over verschillende religieuze en spirituele onderwerpen, houden retraites, geven Sanskriet en yoga lessen, nemen deel aan religieuze gebeurtenissen en interreligieuze dialoog, vieren belangrijke evenementen en geboortedagen van profeten, publiceren tijdschriften en boeken. Wij houden persoonlijke gesprekken en geven spirituele begeleiding etc.Iedereen, ongeacht ras of religie, is welkom om deel te nemen.

 

Swami Vivekananda bezocht Holland. Hij bleef van 12 tot 16 september 1896 in het Victoria Hotel.

De Eerste Nederlandse meneer wie schrijft het leven van Sri Ramakrishna in Nederlands. Louis Adriën Bähler (Nederlands Vervormd Predikant van Kesteren, Gld.) (1867-1941).

Docter J.H. Mees, die Nederlandse meneer wie bezocht de hoofdquartier van Ramakrishna Orde--Belur Math (calcutta, India) in 1906. Hij heeft met bijna alle disciplen van Sri Ramakrishna ontmoette, zoals de eerste president van die Orde, Swami Brahmananda. Dr Mees shreef een boek, De Boodschap van Sri Ramakrishna.

 

Video

Nikola Tesla en Swami Vivekananda


Naar Menu

Vedanta Centra na Europa

1. Duitsland

VEDANTA DUITSLAND

2. Frankrijk       

VEDANTA FRANKRIJK

3. Engeland       

VEDANTA UK

4. Zwitserland     

VEDANTA ZWITSERLAND

5. Italy          

VEDANTA ITALY

6. Ierland

VEDANTA IERLAND

 

PRESIDENT BARAK OBAMA SPREEKT OVER SWAMI VIVEKANANDA

 

 

De originele kopie van het beroemde lezing door Swami Vivekananda

aan de Harvard-Universiteit op 25 maart 1896
over het Vedanta Filosofie.
DOWNLOAD uw exemplaar HIER