Adres: De Vlaschaard 57, 1183KM, AMSTELVEEN  KvK nummer: 40411683 E-mail: vedanta.nederland@gmail.com  Telepoon: (0031) 020-441 0155

 

Wat is het programma vandaag in het Centrum?

 Klik Hier

Over het bezoek van het Vedanta Centrum

U bent altijd welkom!

Informeer ons alstublieft Over de tijd van

uw bezoek per telefoon of email.

020-4410155

U moet lid worden van het Centrum

AUB KLIK HIER

Over Ons

 

 

Nikola Tesla en Swami Vivekananda


Naar Menu

De Ramakrishna Vedanta Vereniging Nederland is een geregistreerde charitatieve instelling. Het is een tak van de wereldwijde Ramakrishna Math en Ramakrishna Missie, waarvan het hoofdkwartier gezeteld is in Belur Math (in het Howrah district), dichtbij Calcutta in India. De Ramakrishna Math en Ramakrishna Missie zijn geliëerde instellingen, geïnspireerd door Sri Ramakrishna en Heilige Moeder(Holy Mother) Sri Sarada Devi, opgericht door Swami Vivekananda, en gerund door monniken (sannyasins).De geliëerde instellingen runnen 190 centra, wereldwijd, met talrijke ziekenhuizen, hogescholen, scholen etc . en verrichten immense sociale welzijns activiteiten. De monniken ondergaan jarenlang een grondige training om talrijke activiteiten te verrichten ten behoeve van hun eigen spiritualiteit als wel voor het welzijn van de wereld.

PRESIDENT BARAK OBAMA SPREEKT OVER SWAMI VIVEKANANDA

 

 

 

 

Centra na Europa


1. Duitsland       VEDANTA DUITSLAND

2. Frankrijk        VEDANTA FRANKRIJK

3. Engeland:        VEDANTA UK

4. Zwitserland      VEDANTA ZWITSERLAND

5. ITALY           VEDANTA ITALY

Het doel van de monniken is God-realisatie.  Al het werk wordt gedaan als dienst aan God in de mens.  De monniken vereren en bidden, mediteren en werken, studeren en maken onderscheid tussen het Werkelijke en het onwerkelijke . Ze respecteren alle religies, als verschillende wegen naar dezelfde God.

De monniken vereren en bidden, mediteren en werken, studeren en maken onderscheid tussen het Werkelijke en het onwerkelijke . Ze respecteren alle religies, als verschillende wegen naar dezelfde God.
 Voor gedetailleerde informatie over de Ramakrishna Monniken Orde, bezoekt u alstublieft www.belurmath.org.
 Al het werk is verering en alle levende wezens zijn manifestaties van God.
 De Ramakrishna Vedanta Vereniging van Nederland begon in Amsterdam op 18 Februari 1986, ter gelegenheid van de viering van de 150e geboortedag van Sri Ramakrishna. Het werd aangesloten bij de Ramakrishna Orde in 1990. Een monnik van de Ramakrishna Orde is hier ingezeten als president en spiritueel leider. Hij verricht diverse activiteiten ten behoeve van het welzijn van alle onderdelen van de samenleving, ongeacht ras, nationaliteit, religie of cultuur. Omdat Vedanta voor iedereen is.

 

ONS TEAM

Swami Sunirmalananda

(een monnik van de Ramakrishna Orde)

VOORZITTER
Mev Mary Saaleman VICE-VOORZITTER
Dhr Bhushan Renuse SECRETARIS
Dhr NILAY SAHA PENNINGSMEESTER
Dhr Chittabrata Saha Lid
Dhr Douwe van der Meulen Lid
Dhr Hugo van Doorn Lid
Mev Madhavi Wessendorp Lid
Dhr Pramit Chaudhuri Lid
Mev Suchismita Deb Lid

Wie zijn wij?

 Onze filosofie is Vedanta—hetgeen Universaliteit betekent. Wij respecteren alle geloven en alle religies. We beschouwen iedereen als God’s kinderen of als manifestaties van God en dienen hen. Onze levens van dienstbaarheid zijn gewijd aan het algeheel welzijn—fysiek, moreel, mentaal en spiritueel –van eenieder. Ons doel is om God te bereiken of het Zelf te realiseren d.m.v onzelfzuchtige dienstverlening, meditatie, gebed, onderscheid maken tussen het werkelijke en het onwerkelijke, etc.

Swami Vivekananda bezocht Holland. Hij bleef van 12 tot 16 september 1896 in het Victoria Hotel.

De Eerste Nederlandse meneer wie schrijft het leven van Sri Ramakrishna in Nederlands. Louis Adriën Bähler (Nederlands Vervormd Predikant van Kesteren, Gld.) (1867-1941)

Docter J.H. Mees, die Nederlandse meneer wie bezocht de hoofdquartier van Ramakrishna Orde--Belur Math (calcutta, India) in 1906. Hij heeft met bijna alle disciplen van Sri Ramakrishna ontmoette, zoals de eerste president van die Orde, Swami Brahmananda. Dr Mees shreef een boek, De Boodschap van Sri Ramakrishna

 Wat doen wij?

 In ons centrum mediteren , vereren , bidden en zingen wij. Wij hebben regelmatig lessen over Indiase Geschriften , geven lezingen over verschillende religieuze en spirituele onderwerpen, houden retraites, geven Sanskriet en yoga lessen, nemen deel aan religieuze gebeurtenissen en interreligieuze dialoog, vieren belangrijke evenementen en geboortedagen van profeten, publiceren tijdschriften en boeken. Wij houden persoonlijke gesprekken en geven spirituele begeleiding etc.Iedereen, ongeacht ras of religie, is welkom om deel te nemen.

De originele kopie van het beroemde lezing door Swami Vivekananda

aan de Harvard-Universiteit op 25 maart 1896
over het Vedanta Filosofie.
DOWNLOAD uw exemplaar HIER

Naar Menu